Mrb oğlum 1.sınıfa gidiyor ve hırçın bir çocuk istediği olmayınca arkadaşına abisine kaba davranıyor okulda çok şikayet
Arkadaşlarına vuruyor bu konuda çok şikayet aldın psikatyriye götürdüm dehb tanısı kondu ilaç başlandı fakat özel eğitime gerek görmedi doktor şuan ram a gidip diğer testleri de yaptırmak istiyorum ilaç ın faydası oldu fakat okulda özel eğitime ihtiyacı varmı bu konuda ram dan destek almak istiyorum seviyesi nedir gelişimsel bi bozukluk mevcut mu dıe gidince ram yardımci olurmu
346 görüntülenme

Bu durumda RAM’a başvurmanız çok yerinde olur.
DEHB tanısı almış ve okulda akranlara vurma gibi davranışlar sürüyorsa, yalnızca ilaç takibi yeterli olmayabilir. RAM’da yapılacak gelişimsel ve psikoeğitsel değerlendirmeler; çocuğun dikkat, dürtü kontrolü, sosyal beceri, akademik hazırbulunuşluk ve duygusal düzenleme alanlarında düzeyini daha net ortaya koyar.
Doktor özel eğitime gerek görmemiş olabilir; ancak RAM değerlendirmesi okul temelli destek ihtiyacını belirlemek açısından farklı bir süreçtir.
Özel eğitim desteği,
Rehberlik desteği,
Davranış müdahale planı,
Sosyal beceri çalışmalarıgibi öneriler çıkabilir.
RAM gelişimsel bir bozukluk olup olmadığını, varsa düzeyini ve eğitimsel ihtiyacı belirleme konusunda yardımcı olur.
Kısacası: Evet, RAM’a gitmeniz doğru bir adım olur. İlaç fayda sağlamış olsa bile eğitimsel destek gereksinimi ayrıca değerlendirilmelidir.